ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ: Χορήγηση τροφίμων σε άπορες οικογένειες

logo_sketo_agglika

Ο Δήμος Αστυπάλαιας εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων αποφάσισε τη διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες και άτομα χαμηλού εισοδήματος. Με την υπ’ αριθμ. 251/29-11-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν τα κριτήρια ένταξης.

Για την ένταξη στη δράση θα πρέπει να πληρούνται τα εξής:  

  • ΔΙΑΜΟΝΗ: Οι αιτούντες πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη νήσο Αστυπάλαια. Οι αλλοδαποί πρέπει να διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα σε ισχύ.
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ: Το ετήσιο συνολικό εισόδημα θα πρέπει να ανέρχεται έως 6.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο και 8.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο (συμπεριλαμβάνονται έγγαμοι που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση – δικαστική συμπαράσταση ή πτώχευση – και φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης), το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για μονογονεϊκή οικογένεια το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8.000 ευρώ, προσαυξανόμενο για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.
  • ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην υπερβαίνει το ποσό των 90.000 για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος έως το ανώτατο όριο των 150.000 ευρώ, όπως αυτή προσδιορίζεται από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ του έτους 2016.

ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Όσοι πληρούν τα κριτήρια της δράσης, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του Δήμου έως τις 7-12-2017.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση ένταξης στη δράση του δικαιούχου, που περιλαμβάνει ατομικά στοιχεία, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και μέλη οικογένειας.
  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδεια παραμονής (σε περίπτωση αλλοδαπών).
  • Αντίγραφα φορολογικής δήλωσης (Ε1), εκκαθαριστικού σημειώματος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και εντύπου ΕΝΦΙΑ (Ε9) φορολογικού έτους 2016 (εκκαθαριστικό 2017 για εισοδήματα 2016) όλων των ενήλικων μελών.
  • Βεβαίωση μονίμου κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα του δικαιούχου.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για τη συμπλήρωση και την εξασφάλιση των απαραίτητων δικαιολογητικών οι δικαιούχοι δύνανται να ζητούν τη συνδρομή των υπαλλήλων του Δήμου.

Τηλέφωνο πληροφοριών: 22433-60013 (Λαπατάς Ιάκωβος)

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας

ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ

Σχολιάστε